Chileläinen tomaattisalsa

27.4.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chileläinen tomaattisalsa

Ainekset

2 annosta
1 4 tomaattia
2 1 sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 0,5 dl silputtua persiljaa (tai korianteria)
5 1 rkl limetinmehua
6 1,5 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 ripaus sokeria
10 muutama tippa Tabascoa, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 20 g
Proteiinia 2 g 4 g
Rasvaa 11 g 22 g
Kuitua 6 g 11 g
Energiaa kJ 626 1252
Energiaa kcal 150 299

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja halkaise tomaatit. Koverra siemenet lusikalla ja poista kovat kannat. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja siirrä ne kulhoon. Viipaloi sipuli erittäin kapeiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja anna maustua peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan. Tarjoa kala-, kasvis- tai grilliruokien lisäkkeenä. Salsa sopii hyvin myös hampurilaisten kera. Voit muunnella tulisuutta Tabascon määrällä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5