Carpaccioleivät

25.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Carpaccioleivät

Carpaccio on yleensä raakaa naudanlihaa, joka leikataan ohuenohuiksi siivuiksi. Lihan päälle lorautetaan öljyä.

Ainekset

4 annosta
1 4 isoa viipaletta vaaleaa leipää
2 oliiviöljyä
3 200 g naudan sisäfileetä
4 hiutalesuolaa
5 mustapippuria myllystä
6 sitruunamehua
7 50 g parmesaanijuustoa
8 rucolaa ja/tai basilikaa
9 2 rkl ranskankermaa tai majoneesia
10 0,5 valkosipulinkynttä
11 kapriksia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 40 g
Proteiinia 15 g 60 g
Rasvaa 9 g 35 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 754 3018
Energiaa kcal 180 721

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: oliiviöljyä

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pakasta sisäfilee etukäteen.

Paahda leivät joko kuivalla pannulla tai paahtimessa. Puolita viipaleet ja valuta päälle vähän öljyä. Leikkaa jäinen liha ohuen ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leipien päälle.

Lisää lihan päälle öljyä, suolaa, pippuria ja tilkka sitruunamehua. Leikkaa päälle lastuja parmesaanista. Lisää päälle nokare murskatulla valkosipulilla maustettua ranskankermaa tai majoneesia. Koristele kapriksilla, basilikan ja/tai rucolan lehdillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5