Cappuccino-suklaakakku

20.10.2009
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Cappuccino-suklaakakku

Ainekset

14 annosta
1 200 g margariinia
2 2 dl sokeria
3 3 kananmunaa
4 3 dl vehnäjauhoja
5 3 rkl kaakaojauhetta
6 1 tl leivinjauhetta
7 2 tl vaniljasokeria
8 3 rkl maitoa
9 2 pussia (à 12 g) capuccino-pikakahvijauhetta
10 100 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus:
1 1 pussi (12 g) capuccino pikakahvijauhetta
2 3 dl tomusokeria
3 2 rkl appelsiinimehua tai vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 548 g
Proteiinia 4 g 50 g
Rasvaa 15 g 215 g
Kuitua 1 g 18 g
Energiaa kJ 1 294 18116
Energiaa kcal 309 4330

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maitoa hieman esim. mikrossa ja sekoita joukkoon kaksi pussia cappuccinojauhetta. Sekoita taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja cappuccinoseosta. Sekoita joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa, alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ritilällä ennen kumoamista. Sekoita kulhossa cappuccinojauhe ja tomusokeri ja lisää joukkoon hieman lämmitetty mehu tai vesi. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kahvikakku suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5