Caldo verde -keitto

12.4.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Caldo verde -keitto

Portugalilainen makkara-kaalikeitto valmistetaan suomalaisittain tietysti varhaiskaalista.

Ainekset

8 annosta
1 1 paketti (200–300 g) chorizoa (kypsää)
2 400 g varhaiskaalia (1 l suikaloitua)
3 2 jauhoista perunaa
4 1 sipuli
5 1 valkosipulinkynsi
6 1 tomaatti
7 1 punainen chili
8 4 rkl rypsiöljyä
9 1 l vettä
10 2 kanaliemikuutiota
11 0,5 sitruunan mehu
12 1 tl savupaprikajauhetta
13 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 48 g
Proteiinia 6 g 44 g
Rasvaa 14 g 115 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 735 5881
Energiaa kcal 176 1406

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Viipaloi makkarat. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili. Kuutioi tomaatti.

2. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä muutama minuutti. Lisää peruna- ja tomaattikuutiot. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot, sitruunamehu ja mausteet. Keitä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Ruskista makkarapalat ja siirrä ne pois pannulta. Laita kaali pannulle ja paista pehmeäksi.

4. Soseuta keittoa kevyesti esimerkiksi perunasurvimella. Lisää makkarat ja kaalit keittoon.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5