Cajunmaustetut perunalohkot ja omenatsatsiki

21.9.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Cajunmaustetut perunalohkot ja omenatsatsiki

Cajunmauste tekee perunalohkoista herkullisia. Cajunmaustetut perunat maistuvat omenatsatsikin kanssa sellaisenaan, mutta sopivat myös esimerkiksi liharuoan lisäkkeeksi.

Ainekset

4 annosta
1 8 kiinteää perunaa
2 2 rkl oliiviöljyä
3 1 rkl cajun-mausteseosta
4 0,5 tl suolaa
Omenatsatsiki
1 1 omena
2 2 maustekurkkua
3 2 dl turkkilaista jogurttia
4 1 valkosipulinkynsi
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 104 g
Proteiinia 4 g 17 g
Rasvaa 11 g 44 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 939 3756
Energiaa kcal 224 898

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista tsatsiki. Raasta omena ja maustekurkut karkeaksi raasteeksi kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Anna maustua viileässä. Harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise perunat pituussuunnassa ja lohko puolikkaat noin neljään osaan. Sekoita perunalohkot kulhossa oliiviöljyn ja mausteiden kanssa. Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoile omenatsatsikin kera.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5