Caesarpiirakka

19.9.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Caesarpiirakka

Ruokaisa caesarpiirakka on helppo ja nopea valmistaa. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Ainekset

10 annosta
Pohja
1 100 g margariinia
2 3 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl suolaa
4 1 kananmuna
Täyte
1 700 g maustamattomia broilerin fieesuikaleita
2 1 sipuli
3 2 - 3 valkosipulinkynttä
4 4 anjovisfileetä
5 1 tl suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 3 kananmunaa
8 3 dl maitoa tai kerma-maitoseosta
9 150 g parmesaaniraastetta
Pinnalle
1 1 paketti (140 g) pekoniviipaleita
2 100 g jääsalaattia
3 50 g parmesaanilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 158 g
Proteiinia 27 g 271 g
Rasvaa 17 g 173 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 369 13688
Energiaa kcal 327 3272

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja siirrä jääkaappiin. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa pannulle kuoritut ja hienonnetut sipulit, anjovisfileet ja suola. Kääntele hetki, jotta sipulit pehmenevät. Anna jäähtyä.

Sekoita munat, maito ja parmesaaniraaste keskenään. Nostele broileriseos taikinalle ja valuta päälle muna-maitoseos. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5