Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileritagine

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hauduta mehevä tagine kanasta! Tagine tarkoittaa pohjoisafrikkalaista savipataa, jossa haudutetaan perinteisesti lammas-, kana- ja kasvisruokia. Voit valmistaa broileritaginen myös tavallisessa kannellisessa padassa.

Ainekset

450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä tai muuta kananlihaa
50 g
inkivääriä
2 kpl
valkosipulin kynttä
1 kpl
sitruunan mehu
2 rkl
Hunajaa
2 tl
Kanelia
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 g
(1 ps) sahramia
3 dl
Vettä
200 g
(1 ps) pehmeitä, kuivattuja, kivettömiä taateleita

Lisäksi

(tuoretta korianteria)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota kananleikkeet huoneenlämpöön.

450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä tai muuta kananlihaa
2

Kuori inkivääri ja raasta siitä 2 tl raastetta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunamehu. Sekoita sitruunamehun joukkoon inkivääri, valkosipuli, hunaja ja mausteet.

50 g
inkivääriä
2 kpl
valkosipulin kynttä
1 kpl
sitruunan mehu
2 rkl
Hunajaa
2 tl
Kanelia
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 g
(1 ps) sahramia
3

Laita broilerinpalat taginevuokaan tai kannelliseen uuniastiaan. Kaada sitruunamehu-mausteseos ja vesi broilereiden päälle. Peitä kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Lisää taatelit ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

3 dl
Vettä
200 g
(1 ps) pehmeitä, kuivattuja, kivettömiä taateleita
4

Viimeistele ruoka korianterin lehdillä ja tarjoa keitetyn riisin tai kuskusin kanssa.

(tuoretta korianteria)

Vinkki! Jos sinulla ei ole taginevuokaa, voit valmistaa ruoan missä tahansa kannellisessa padassa tai uunivuoassa. Ota kansi pois viimeiseksi 10 minuutiksi, niin lihat saavat hiukan väriä.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.10.2006
|
Muokattu: 11.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

316

1323

8,0 g

2,3 g

30,0 g

27,5 g

4,5 g

26,3 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kanelia,

0,5 g (1 ps) sahramia,

(tuoretta korianteria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli