Broileripiirakka

25.3.2012
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broileripiirakka

Ainekset

4 annosta
Täyte
1 1 paketti (300 g) broilerin fileesuikaleita
2 1 rkl öljyä
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
5 0,5 kesäkurpitsaa
6 1 paketti (140 g) pekonia
7 1 prk (200 g) maustettua ranskankermaa, esim. tomaattija feta
8 1 dl kermaa
9 2 kananmunaa
10 2 dl juustoraastetta
Taikina
1 1 paketti (400 g) pakastepiirakkataikinaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 195 g
Proteiinia 39 g 156 g
Rasvaa 60 g 242 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 3 754 15015
Energiaa kcal 897 3589

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta syrjään. Paloittele kesäkurpitsa ja suikaloi pekoni. Paahda pekoni pannulla ja lisää joukkoon kesäkurpitsanpalat. Sekoita joukkoon broilerisuikaleet. Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, kananmunat ja juustoraaste keskenään. Kauli taikina ja nosta kaulimen avulla (halkaisijaltaan noin 24 cm) piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistä haarukalla reikiä pohjaan. Levitä broileritäyte vuokaan ja kaada kerma-munaseos päälle. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5