Broileripiirakka

5.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broileripiirakka

Ainekset

8 annosta
Taikina
1 125 g voita tai margariinia
2 3,5 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl suolaa
4 1 kananmuna
5 1 - 2 rkl vettä
Täyte
1 1 paketti herkkusieniä (200 g)
2 1 paketti pekonia (140 g)
3 3 broilerin leikettä
4 ripaus suolaa
5 ripaus mustapippuria
6 2 dl kermaa
7 2 kananmunaa
8 5 palaa pakastepinaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 168 g
Proteiinia 15 g 123 g
Rasvaa 28 g 220 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 637 13097
Energiaa kcal 391 3130

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vettä

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola, kananmuna ja vesitilkka ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun (halk. 24 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohja ja nosta jääkaappiin täytteen valmistelujen ajaksi. Puhdista ja pilko sienet. Pilko pekonit saksilla. Leikkaa broilerileikkeet kuutioiksi. Paahda kuivalla pannulla herkkusieniä, kunnes niistä haihtuu neste. Nosta sienet syrjään. Ruskista pannulla pekonit ja nosta palat valumaan talouspaperille. Ruskista pekoninrasvassa broilerit ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Nosta pannu syrjään ja lisää pannulle sienet ja pekonit. Sekoita ainekset ja anna jäähtyä. Sekoita kerma, kananmunat ja sulatetut pinaattipalat. Levitä broileriseos piirakkavuokaan ja valuta päälle kerma-munaseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5