Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broilerinrintaa appelsiinikastikkeessa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 - 8 kpl
Broilerin rintafileetä

Paistamiseen:

1 rkl
Voita ja 3 rkl öljyä tai pelkästään öljyä

Maustamiseen:

1 tl
Mustapippurirouhetta
1/2 tl
Yrttisuolaa
1 - 2 rkl
Hunajaa
2 dl
Appelsiinimehua
(sokeria)

Suurustamiseen:

1 rkl
Ohratärkkelystä (ohrakas) tai vaaleaa kastikesuurustetta (maizena)
1 rkl
Ketsuppia
Hienonnettua rakuunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nuiji jokainen broilerinrinta kevyesti pakastuspussin läpi puunuijalla tai nyrkillä. Kuumenna paistokasarissa rasva ja nosta lihat siihen muutama kerrallaan niin, että täytät pannun pohjasta korkeintaan 2/3. Ruskista fileet joka puolelta ja nosta ne sitten päällekkäin toiselle reunalle, että voit paistaa loputkin lihat. Pese kätesi huolella raa'an lihan käsittelemisen jälkeen.Levitä fileet vierekkäin paistokasariin ja mausta pippurilla, hunajalla ja vähällä määrällä suolaa. Lisää päälle itse puristettu appelsiinimehu tai tölkkimehu. Kiehauta ja kääntele paloja välillä 5-10 minuuttia. Alenna levyn lämpöä ja suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää mausteeksi hiukan sokeria, jos kastike tuntuu happamelta, ja loputkin ohjeen mausteet. Hauduta lihat täysin kypsiksi kastikkeessaan.Tarjoa fileiden kanssa pastaa, jonka keitinveteen olet lisännyt 5 minuuttia ennen kypsymista ja veden pois kaatamista pienen kukkakaalin käsin taitellut palaset. Kannankin voit paloitella joukkoon. Sekoita kukkakaali-pastaan vielä veden kaatamisen jälkeen 1-2 dl juustoraastetta, vaikkapa ruokajuustoraastetta.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.