Broilerinrintaa appelsiinikastikkeessa

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broilerinrintaa appelsiinikastikkeessa

Ainekset

4 annosta
1 4 - 8 broilerin rintafileetä
Paistamiseen:
1 1 rkl voita ja 3 rkl öljyä tai pelkästään öljyä
Maustamiseen:
1 1 tl mustapippurirouhetta
2 0,5 tl yrttisuolaa
3 1 - 2 rkl hunajaa
4 2 dl appelsiinimehua
5 (sokeria)
Suurustamiseen:
1 1 rkl ohratärkkelystä (Ohrakas) tai vaaleaa kastikesuurustetta (Maizena)
2 1 rkl ketsuppia
3 hienonnettua rakuunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 35 g 140 g
Rasvaa 12 g 50 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 253 5013
Energiaa kcal 300 1198

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nuiji jokainen broilerinrinta kevyesti pakastuspussin läpi puunuijalla tai nyrkillä. Kuumenna paistokasarissa rasva ja nosta lihat siihen muutama kerrallaan niin, että täytät pannun pohjasta korkeintaan 2/3. Ruskista fileet joka puolelta ja nosta ne sitten päällekkäin toiselle reunalle, että voit paistaa loputkin lihat. Pese kätesi huolella raa'an lihan käsittelemisen jälkeen.Levitä fileet vierekkäin paistokasariin ja mausta pippurilla, hunajalla ja vähällä määrällä suolaa. Lisää päälle itse puristettu appelsiinimehu tai tölkkimehu. Kiehauta ja kääntele paloja välillä 5-10 minuuttia. Alenna levyn lämpöä ja suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää mausteeksi hiukan sokeria, jos kastike tuntuu happamelta, ja loputkin ohjeen mausteet. Hauduta lihat täysin kypsiksi kastikkeessaan.Tarjoa fileiden kanssa pastaa, jonka keitinveteen olet lisännyt 5 minuuttia ennen kypsymista ja veden pois kaatamista pienen kukkakaalin käsin taitellut palaset. Kannankin voit paloitella joukkoon. Sekoita kukkakaali-pastaan vielä veden kaatamisen jälkeen 1-2 dl juustoraastetta, vaikkapa ruokajuustoraastetta.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5