Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broilerinmaksapatee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Iso sipuli
400 g
Jauhettua broilerin maksaa
200 g
Sika-nautajauhelihaa
2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Korppujauhoja
2 kpl
Kananmunaa
10 kpl
Anjovisfileetä
1 rkl
Siirappia
1/2 tl
Muskottipähkinää
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
1/4 tl
Inkivääriä
1/2 tl
Rosmariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipuli. Sekoita tehosekoittimessa keskenään jauhettu maksa, jauheliha, kerma ja korppujauhot. Lisää munat yksitellen. Mausta seos ja lisää anjovikset, siirappi ja sipulisilppu. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele korkeareunainen pateevuoka ja kaada massa vuokaan. Halutessasi voit vuorata vuoan reunat ohuin pekonisiivuin. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vesihauteessa 175 asteessa reilu kaksi tuntia, kunnes sisälämpö on noin 68-70 astetta. Jäähdytä ja kumoa tarjolle.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.