Broilerinmaksapatee

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broilerinmaksapatee

Ainekset

4 annosta
1 1 iso sipuli
2 400 g jauhettua broilerin maksaa
3 200 g sika-nautajauhelihaa
4 2 dl kuohukermaa
5 1 dl korppujauhoja
6 2 kananmunaa
7 10 anjovisfileetä
8 1 rkl siirappia
9 0,5 tl muskottipähkinää
10 1 tl suolaa
11 0,25 tl valkopippuria
12 0,25 tl inkivääriä
13 0,5 tl rosmariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 87 g
Proteiinia 38 g 152 g
Rasvaa 34 g 138 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 2 299 9195
Energiaa kcal 550 2198

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Jauheliha, Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli. Sekoita tehosekoittimessa keskenään jauhettu maksa, jauheliha, kerma ja korppujauhot. Lisää munat yksitellen. Mausta seos ja lisää anjovikset, siirappi ja sipulisilppu. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele korkeareunainen pateevuoka ja kaada massa vuokaan. Halutessasi voit vuorata vuoan reunat ohuin pekonisiivuin. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vesihauteessa 175 asteessa reilu kaksi tuntia, kunnes sisälämpö on noin 68-70 astetta. Jäähdytä ja kumoa tarjolle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5