Broilerikiusaus

22.10.2012
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broilerikiusaus

Herkullista broilerikiusausta maustavat pestokastike ja kolmen juuston ruokakerma. Raikas salaatti viimeistelee kokonaisuuden.

Ainekset

6 annosta
1 1 kesäkurpitsa
2 1 tl suolaa
3 3 broilerin leikettä
4 1 sipuli
5 1 valkosipulinkynsi
6 1 rkl öljyä
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 1 kg pakasteperuna-sipulisekoitusta
10 2 prk kolmen juuston ruokakermaa (5 dl)
11 3 rkl pestokastiketta
12 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 147 g
Proteiinia 20 g 120 g
Rasvaa 26 g 159 g
Kuitua 3 g 19 g
Energiaa kJ 1 802 10809
Energiaa kcal 430 2583

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: valkosipulinkynsi

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi ja pane suolan kanssa kerroksittain lävikköön valumaan 15 minuutiksi. Puristele raasteesta pois ylimääräinen neste. Leikkaa broilerileikkeet reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Ruskista broilerit öljyssä pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulinkynsi. Anna hetken pehmetä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele voideltuun uunivuokaan jäinen peruna-sipuliseos kerroksittain broileriseoksen ja kesäkurpitsaraasteen kanssa. Sekoita kulhossa ruokakerma ja pestokastike. Valuta seos kiusauksen joukkoon. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, jotta pinta saa väriä. Laske lämpötila 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5