Broilerikebakot ja kurkkukastike

6.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broilerikebakot ja kurkkukastike

Tarjoile broilerikebakot kurkkukastikkeen kanssa. Seuraan sopivat myös kasvistangot.

Ainekset

4 annosta
1 1 dl vettä
2 0,5 dl korppujauhoja
3 1 muna
4 1 tl currya
5 0,5 tl suolaa
6 mustapippuria
7 300 g broilerinjauhelihaa
8 puisia grillitikkuja
Kurkkukastike
1 200 g kurkkua
2 2 dl turkkilaista jogurttia
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 tl sokeria
5 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 36 g
Proteiinia 20 g 81 g
Rasvaa 10 g 42 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 899 3595
Energiaa kcal 215 859

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Anna veden imeytyä korppujauhoihin. Lisää muna ja mausteet. Sekoita. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile seos kebakoiksi puisten grillitikkujen ympärille pellin päälle. Kostuta käsiä kylmällä vedellä, jotta muotoileminen sujuu helpommin. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Kebakot ruskistuvat pohjasta, päältä broilerin jauheliha jää vaaleaksi.

Tee kurkkukastike: Raasta kurkku. Purista valkosipulinkynsi jogurttiin. Lisää sokeria ja suolaa sekä raastettu kurkku joukkoon. Sekoita ja tarjoile.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5