Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kanaburgerit

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Näillä kanaburgereilla teet vaikutuksen burgerbileissä! Piimämarinoitu ja leivitetty kanapihvi on sisältä mehevä ja pinnalta herkullisen rapea. Jalapenoista potkua saava spicy coleslaw yllättää ensimmäisellä haukulla. Majoneesi tasapainottaa voimakkaita makuja.

Ainekset

Kanapihvit

410 g
(4 kpl) kanan fileepihvi (miedosti suolattu)
2 dl
piimää
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
cayennepippuria

Spicy coleslaw

200 g
kaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni punasipuli
3 rkl
jalapenoviipaleita hienonnettuna
1 kpl
lime
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

Kanapihvien leivitys

2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

4 kpl
hampurilaissämpylää
1 dl
majoneesia
1 dl
rypsiöljyä (paistamiseen)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kanapihvien marinadi sekoittamalla mausteet piimän joukkoon isossa kulhossa. Lisää kanafileet kulhoon ja sekoita hyvin marinadiin. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

1/4 tl
cayennepippuria
1/2 tl
sipulijauhetta
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
paprikajauhetta
2 dl
piimää
410 g
(4 kpl) kanan fileepihvi (miedosti suolattu)
2

Suikaloi kaali ohueksi. Huuhtele ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna jalapenoviipaleet. Sekoita kasvikset kulhossa.

200 g
kaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni punasipuli
3 rkl
jalapenoviipaleita hienonnettuna
3

Sekoita pienessä kulhossa rypsiöljy, limenmehu, sokeri ja suola. Kaada kastike kasvisten joukkoon, sekoita ja laita coleslaw jääkaappiin maustumaan.

1/2 tl
suolaa
1 1/2 tl
sokeria
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
lime
4

Sekoita leivitykseen tarvittavat jauhot ja suola laakealla lautasella. Kuumenna 1 dl öljyä pannulla. Nosta kanafileet marinadista ja kääntele jauhoissa muutaman kerran. Paista fileitä kuumassa öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta. Käännä pihvi varovasti, ettei leivitys hajoa. Nosta kypsä pihvi pannulta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 dl
rypsiöljyä (paistamiseen)
5

Lämmitä hampurilaissämpylät pannulla ja kokoa hampurilaiset. Laita pohjan päälle muutama lusikallinen coleslawta, nosta päälle kanapihvi ja laita majoneesia toiselle sämpylän puolikkaalle.

1 dl
majoneesia
4 kpl
hampurilaissämpylää
Miltä maistui?
Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 5.12.2004
|
Muokattu: 16.6.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

711

2974

47,8 g

4,8 g

43,5 g

9,8 g

4,3 g

23,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl valkosipulijauhetta,

0,5 tl sipulijauhetta,

0,25 tl cayennepippuria,

3 rkl jalapenoviipaleita hienonnettuna,

0,5 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli