Broileria rakuunakastikkeessa

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broileria rakuunakastikkeessa

Ainekset

4 annosta
1 4 broilerin rintafilettä
2 0,5 sitruunan mehu
3 0,5 tl valkopippuria
4 0,5 tl suolaa
Ruskistamiseen:
1 2 rkl voita tai margariinia
2 2 dl vettä
3 2 dl kuivaa valkoviiniä
4 1 kana- tai yrttiliemikuutio, esim. Valkosipuli tai persiljakuutio
5 1 - 2 rkl tuoretta rakuunaa
Lisäksi:
1 2 keltuaista
2 1,5 - 2 dl ranskankermaa
3 1 - 2 rkl makeaa sinappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 10 g
Proteiinia 38 g 150 g
Rasvaa 18 g 71 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 486 5942
Energiaa kcal 355 1420

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Levitä broilerinfileet leivinpaperille eteesi ja mausta huolella joka puolelta. Lämmitä fileet huoneenlämpöisiksi, ruskista ne sitten 2-3 kerrallaan paistinpannussa ja nosta siitä pataan tai kattilaan.Lisää pataan pannun huuhdeliemi eli pannussa kiehautettu 1 dl vettä, valkoviini ja murennettu liemikuutio. Hauduta fileitä liemessä välillä käännellen miedolla lämmöllänoin 15 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu rakuuna. Nosta fileet tarjoiluastiaan.Sekoita keltuaisiin kerma ja sinappi. Nosta pata levyltä ja vatkaa seos haudutusliemeen. Älä keitä enää, vain kuumenna sekoittaen ja kaada kastike broilerifileiden päälle. Tarjoa heti perunasoseen tai riisin sekä kasvisten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5