Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileria piparjuuri-kermakastikkeessa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Piparjuuritahna piristää broileriruoan. Tarjoa kastikkeen kanssa keitettyjä, hunajalla maustettuja porkkanoita ja riisiä.

Ainekset

800 g
Broilerin koipireisiä
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Laakerinlehti

Kastike

3 dl
Keitinlientä
2 dl
Kermaa
3 rkl
Vaaleaa kastikesuurustetta
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Sokeria
2 tl
Dijonin sinappia
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Piparjuuritahnaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane koipi-reidet, pilkottu sipuli, porkkana ja laakerinlehti kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että broileripalat peittyvät. Lisää liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia.

Ota koipi-reidet liemestä, poista nahka ja irrota lihat luista. Siivilöi 5 dl lientä kattilaan ja anna kiehua, kunnes jäljellä on noin 3 dl. Lisää kerma ja kastikesuurus. Keitä 3 minuuttia. Mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, sinapilla, suolalla ja piparjuurella. Lisää broileripalat ja kuumenna. Tarjoa kastikkeen kanssa keitettyjä, hunajalla maustettuja porkkanoita ja riisiä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 3.3.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

632

2646

49,8 g

21,0 g

8,5 g

3,5 g

0,5 g

37,8 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vettä,

Laakerinlehti,

3 dl Keitinlientä,

0,5 tl Suolaa,

1 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli