Broileria piparjuuri-kermakastikkeessa

3.3.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broileria piparjuuri-kermakastikkeessa

Piparjuuritahna piristää broileriruoan. Tarjoa kastikkeen kanssa keitettyjä, hunajalla maustettuja porkkanoita ja riisiä.

Ainekset

4 annosta
1 800 g broilerin koipireisiä
2 vettä
3 2 kanaliemikuutiota
4 1 sipuli
5 1 porkkana
6 1 laakerinlehti
Kastike
1 3 dl keitinlientä
2 2 dl kermaa
3 3 rkl vaaleaa kastikesuurustetta
4 2 - 3 rkl sitruunamehua
5 0,5 tl sokeria
6 2 tl Dijonin sinappia
7 0,5 tl suolaa
8 1 rkl piparjuuritahnaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 37 g
Proteiinia 34 g 137 g
Rasvaa 51 g 204 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 2 640 10558
Energiaa kcal 631 2523

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vettä, piparjuuritahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane koipi-reidet, pilkottu sipuli, porkkana ja laakerinlehti kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että broileripalat peittyvät. Lisää liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia.

Ota koipi-reidet liemestä, poista nahka ja irrota lihat luista. Siivilöi 5 dl lientä kattilaan ja anna kiehua, kunnes jäljellä on noin 3 dl. Lisää kerma ja kastikesuurus. Keitä 3 minuuttia. Mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, sinapilla, suolalla ja piparjuurella. Lisää broileripalat ja kuumenna. Tarjoa kastikkeen kanssa keitettyjä, hunajalla maustettuja porkkanoita ja riisiä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5