Broileri-kasvisgumbo

25.9.2017
19 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broileri-kasvisgumbo

Hartaasti haudutettu gumbo on kokonainen ateria yhdessä padassa.

Ainekset

8 annosta
1 300 g perunoita
2 300 g bataattia
3 2 sipulia
4 5 valkosipulinkynttä
5 2 varsisellerin vartta
6 1 paprika
7 1 kg broilerin koipireisipaloja
8 250 g mausteista makkaraa
9 1 rkl öljyä
10 1 - 2 chiliä
11 4 - 5 dl kanalientä
12 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
13 0,5 dl balsamicoa
14 2 tl timjamia
15 2 tl juustokuminaa
16 1 tl oreganoa
17 1 tl (savu)paprikaa
18 1 tl mustapippuria
19 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 147 g
Proteiinia 27 g 216 g
Rasvaa 29 g 235 g
Kuitua 4 g 35 g
Energiaa kJ 1 871 14966
Energiaa kcal 447 3577

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Afrikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko perunat ja bataatti. Kuori sipulit ja valkosipulit. Paloittele sipuli, selleri ja paprika sekä chili. Hienonna valkosipulit. Laita kasvikset pataan odottamaan.

Leikkaa koipireisipalat 3–4 osaan. Viipaloi makkarat. Ruskista broileri ja makkara öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan kasvisten joukkoon.

Mittaa kanaliemi, tomaattimurska, balsamico ja mausteet pannulle. Kuumenna ja kaada liemi pataan.

Peitä pata kannella tai foliolla. Kypsennä gumboa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja hauduta 1 tunti. Poista kansi, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna padan ruskistua.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5