Broileri-juurespata

25.8.2011
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broileri-juurespata

Ainekset

3 annosta
1 500 g porkkanaa
2 2 palsternakkaa
3 2 sipulia
4 4 laakerinlehteä
5 1 paketti (700 g) broilerin koipi-reisiä
6 2 rkl sitruunamehua
7 2 rkl soijakastiketta
8 1 dl ruokakermaa
9 ripaus vastarouhittua mustapippuria
10 2 rkl silputtua basilikaa tai persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 75 g
Proteiinia 41 g 124 g
Rasvaa 43 g 129 g
Kuitua 9 g 28 g
Energiaa kJ 2 747 8242
Energiaa kcal 657 1970

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele kasvikset ja siirrä ne tilavaan uunivuokaan yhdessä broilerin koipi-reisipalojen kanssa. Asettele laakerinlehdet ainesten lomaan. Mausta sitruunamehulla, soijalla, ruokakermalla ja mustapippurilla.Kypsennä pataa 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia tai kunnes ainekset saavat kauniin värin ja broileri on kypsää. Peitä kannella tai leivinpaperilla, jos pinta saa liiaksi väriä. Viimeistele silputulla basilikalla tai persiljalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5