Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileri-ananasvartaat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(430 g) broilerinleikkeitä
2 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Limetin- tai sitruunanmehua
1/2 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Tuore ananas tai 2 prk (à 567 g/ 340 g) säilykeananaspaloja
Puisia varrastikkuja

Dippikastike

1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1/2 dl
Makeaa chilikastiketta
1/4 tl
Currya

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota puiset varrastikut vedessä ennen käyttöä. Paloittele tai suikaloi broilerinleikkeet. Yhdistä kulhossa öljy, limetin- tai sitruunanmehu sekä mausteet. Pyörittele broilerinpalat seoksessa. Pujottele varrastikkuihin broileri- ja ananaspaloja. Kypsennä 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai ulkogrillissä niin, että broilerit ovat kypsiä. Yhdistä ranskankerma, chilikastike ja curry. Tarjoa kastike vartaiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

251

1050

15,0 g

5,5 g

17,8 g

17,0 g

1,5 g

9,5 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Jauhettua korianteria,

0,5 tl Jauhettua kardemummaa,

Jauhettua inkivääriä,

1 tl Suolaa,

Puisia varrastikkuja,

0,25 tl Currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli