Broccolinipiiras

27.3.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broccolinipiiras

Rapeareunainen kasvispiiras sopii juhlapöydän suolapalaksi tai viikonlopun vegelounaaksi.

Ainekset

8 annosta
1 1 kpl (600 g) lehtitaikinalevy (pakaste)
2 200 g broccolinia
3 1 l vettä + 1/2 tl suolaa
4 1 prk (200 g) kermaviiliä
5 1 pussi (150 g) emmentaljuustoraastetta
6 1 kananmuna
7 0,5 tl (1/2 tl) suolaa
8 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 211 g
Proteiinia 12 g 95 g
Rasvaa 39 g 309 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 2 083 16662
Energiaa kcal 498 3982

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Lounas
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina. Huuhtele broccolinit, poista kovat kannat ja paloittele tarvittaessa. Keitä broccolineja suolavedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä.

Säädä uuni 200 asteeseen. Ota esille noin 35 x 25 cm:n vuoka. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina papereineen vuokaan.

Sekoita kermaviili, juusto, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja broccoliinit päälle. Paista uunissa kauniin ruskeaksi, noin 40 minuuttia.

Vinkki: Voit tehdä piiraan myös parsakaalista. Leikkaa varsi pitkittäin broccolinin kaltaiseksi tai tee piiras kukinnoista.

 

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5