Bortsch-keitto

24.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bortsch-keitto

Ainekset

4 annosta
1 200 g pekonia viipaleina
2 0,5 keräkaalia
3 1 - 2 rkl öljyä
4 2 porkkanaa
5 0,5 pientä selleriä
6 1 - 2 sipulia
7 1 purjo
8 3 - 4 valkosipulinkynttä
9 10 kokonaista maustepippuria
10 0,5 tl maustepippuria
11 1 l vettä
12 1 lihaliemikuutio
13 1 prk etikkapunajuuria liemineen
Lisäksi
1 smetanaa tai ranskankermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 86 g
Proteiinia 12 g 46 g
Rasvaa 23 g 93 g
Kuitua 10 g 39 g
Energiaa kJ 1 426 5705
Energiaa kcal 341 1363

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Silppua liha kylmään kattilaan hitaasti sulamaan lämpöä nostaen. Suikaloi sillä aikaa kaali, kuoritut porkkanat ja selleri, sipulit ja huuhdottu purjo. Nosta osa kaalista lihan päälle kattilaan ja ruskista rasvassa vaaleiksi. Lisää tarvittaessa hiukan öljyä. Sekoita muut kasvikset joukkoon. Samoin vähitellen mausteet, vesi ja liemikuutio. Keitä ainekset hiljaa hauduttaen kypsiksi.Suikaloi sillä aikaa etikkapunajuuret tai raasta ne hienoksi monitoimikoneessa. Lisää punajuuret ja liemi keittoon. Sekoita ja mausta. Kiehauta ja lisää mausteita, jos tarpeen. Tarjoa lisänä smetanaa tai ranskankermaa ja leipää.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5