Borssikeitto

25.9.2005
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Borssikeitto

Maukas venäläinen borssikeitto valmistuu helposti punajuurista ja maustuu smetanalla.

Ainekset

4 annosta
1 300 g punajuurta
2 1 porkkana
3 selleriä (50 g)
4 1 rkl etikkaa
5 1 sipuli
6 300 g keräkaalia
7 2 rkl öljyä
8 2 rkl tomaattisosetta
9 1 l lihalientä
10 5 maustepippuria
11 1 laakerinlehti
12 1 tl suolaa
13 200 g nakkeja
Tarjoiluun
1 smetanaa tai ranskankermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 82 g
Proteiinia 19 g 77 g
Rasvaa 40 g 159 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 2 155 8619
Energiaa kcal 515 2060

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja raasta punajuuret, porkkana ja selleri erikseen karkeaksi raasteeksi. Valuta punajuurien joukkoon etikka ja sekoita hyvin. Kuori ja leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi.Kuullota pannulla kasvissuikaleita kuumassa öljyssä ja sekoita joukkoon tomaattisose. Nosta kasvikset kattilaan ja lisää samalla lihaliemi sekä mausteet.Anna keiton kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 1/2 –1 tuntia. Anna keiton vielä hieman aikaa hautua kannen alla ennen tarjoilua. Lisää keittoon pannulla kevyesti ruskistetut nakit sekä hienonnettu persilja. Tarjoile keitto smetanan tai ranskankerman kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5