Bolognese jauhiksesta

10.9.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bolognese jauhiksesta

Keitä porkkanaraasteella rikastettu tomaattikastike, höystä se maidosta valmistetulla jauhiksella ja tarjoa terveellisten täysjyvänuudeleiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 iso porkkana
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl rypsiöljyä
5 1 prk (390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
6 2 dl vettä
7 0,75 tl (¾ tl) suolaa
8 1 tl savupaprikajauhetta
9 ripaus sokeria
10 1 paketti (250 g) jauhista (Mifu)
Lisäksi
1 250 g täysjyvänuudelia
2 juustoraastetta
3 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 195 g
Proteiinia 7 g 29 g
Rasvaa 6 g 23 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 168 4674
Energiaa kcal 279 1117

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) jauhista (Mifu), juustoraastetta

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa tai pannussa. Lisää porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Huljuta 2 dl vettä tomaattimurskapurkissa ja kaada pannuun. Lisää mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä 6–8 minuuttia.
  • Keitä nuudelit kevyesti suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) kypsäksi. Valuta nuudelit siivilässä.
  • Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Sekoita Jauhis kastikkeeseen. Kuumenna pari minuuttia.
  • Kaada nuudelit tarjoilu-astiaan ja kastike päälle. Lisää pinnalle juustoraastetta ja mustapippuria.
Teksti:
Kuvat: Amanda Aho
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5