Blinien täytteet

27.12.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Blinien täytteet 2

Valmista blinien täytteet jääkaappiin tekeytymään vähintään puoli tuntia ennen kuin aloitat blinien paistamisen.

Ainekset

5 annosta
Mätitäyte
1 100 g kirjolohenmätiä (pakaste)
2 1 pieni sipuli
3 1 prk (120 g) smetanaa
4 0,25 tl (¼ tl) suolaa
5 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria
Savukalamousse
1 400 g lämminsavustettua kirjolohta
2 1 rkl tilliä hienonnettuna
3 1 rkl sitruunanmehua
4 1 prk (150 g) ranskankermaa
5 0,5 prk (à 65 g) kapriksia
6 0,5 tl mustapippuria
Katkaraputäyte
1 1 prk (180 g) katkarapuja
2 1 rkl tilliä hienonnettuna
3 1 rkl basilikaa hienonnettuna
4 1 prk (200 g) raejuustoa
5 0,5 prk (à 150 g) ranskankermaa
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria
Porotäyte
1 1 paketti (100 g) poron kylmäsavupaistia (leikkele)
2 2 rkl persiljaa hienonnettuna
3 0,5 tl piparjuuritahnaa
4 1 prk kermaviiliä
5 0,25 tl (¼ tl) suolaa
Tarjoa lisäksi
1 4 - 6 maustekurkkua
2 4 - 6 punajuurta mausteliemessä
3 1 punasipuli hienonnettuna
4 0,5 prk (à 65 g) kapriksia
5 1 prk (120 g) smetanaa
6 0,5 dl tilliä hienonnettuna

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mätitäyte

Valuta mäti tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

 

Savukalamousse

Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Hienonna kala ja tilli kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

 

Katkaraputäyte

Valuta sulaneita katkarapuja noin 15 minuuttia. Hienonna yrtit. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

 

Porotäyte blineille

Leikkaa poroleikkeleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.

 

 

Video

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5