Bebet

25.1.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bebet

Ainekset

12 kappaletta
Pohja
1 100 g margariinia
2 0,5 dl sokeria
3 1 keltuainen
4 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 1 dl maitoa
2 1 rkl perunajauhoja
3 1 keltuainen
4 2 rkl sokeria
5 1 tl vaniljasokeria
6 100 g margariinia tai voita
Pinnalle
1 2 dl mansikanmakuista tomusokeria
2 2 rkl sitruunamehua
3 koristekuvioita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 285 g
Proteiinia 2 g 23 g
Rasvaa 11 g 132 g
Kuitua 0 g 5 g
Energiaa kJ 844 10128
Energiaa kcal 202 2421

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa 12 palaan. Painele palat voideltujen muffinivuokien pohjille ja reunoille. Peitä pohjat leivinpaperipaloilla ja täytä vuoat kuivatuilla herneillä, jotka pitävät taikinan muodossaan.Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Poista herneet ja paperit ja paista, kunnes pohjat saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä.Mittaa kattilaan maito, perunajauhot, keltuainen ja sokeri. Kiehauta ainekset koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin jäähtyä. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota rasva kulhossa ja sekoita varovaisesti joukkoon vaniljakiisseli. Täytä muropohjat täytteellä. Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutusta päälle lusikan pohjalla levittäen. Koristele koristekuvioilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5