Bebe-leivokset

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bebe-leivokset

Ainekset

10 kappaletta
1 200 g leivontamargariinia
2 1,25 dl sokeria
3 4 dl vehnäjauhoja
4 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
1 1,5 dl ruokakermaa
2 3 tl maissitärkkelystä
3 2 rkl sokeria
4 1 tl vaniljasokeria
5 100 g voita
Pinnalle
1 1 dl tomusokeria
2 1,5 - 2 rkl vettä
Koristeluun
1 nonparelleja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 387 g
Proteiinia 3 g 33 g
Rasvaa 26 g 259 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 675 16747
Energiaa kcal 400 4003

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kevyesti matalat leivosvuoat. Nosta ne pellille.Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää sekoittaen jauhot, joihin olet lisännyt leivinjauheen.Tee taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiksi paloiksi. Painele palat peukalolla leivosvuokien pohjalle ja reunoille.Kypsennä leivoksia uunin keskellä noin 10 minuuttia, jäähdytä ja irrota varoen kumoamalla leivos kerrallaan käteen vuokaa puristaen.Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen.Lisää kiisselin sekaan vähitellen voi.Levitä kiisseli leivosten kuoppiin täytteeksi.Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja värjää mieleiseksesi. Levitä sokerivesikuorrute leivosten päälle ja ripottele nonparelleja keskelle. Tarjoa pian.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste
© SOK
Avainsanat: leivos
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5