Bataattipastalaatikko

20.10.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bataattipastalaatikko

Ainekset

2 annosta
1 300 g bataattia
2 1 rkl öljyä
3 0,5 tl suolaa
4 pippurisekoitusta
5 2,5 dl (ruis)pastaa
6 1 kananmuna
7 100 g kevytvalkosipulituorejuustoa
8 1 dl maitoa
9 1 kananmuna
10 2 rkl soijakastiketta
11 1 valkosipulin kynsi
12 150 g pakastepinaattia
13 0,5 ruukkua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 76 g 152 g
Proteiinia 26 g 52 g
Rasvaa 23 g 46 g
Kuitua 10 g 19 g
Energiaa kJ 2 589 5178
Energiaa kcal 619 1238

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Levitä kuutiot uunivuoan pohjalle. Sekoita öljy, suola ja pippuri keskenään, sekoita mausteöljy bataattipaloihin. Kypsennä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes bataatti on pehmeää. Keitä pasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita kananmuna, tuorejuusto, maito ja soijakastike. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Sulata joukkoon pakastepinaatti. Hienonna basilika seokseen. Sekoita keskenään bataattipalat, pasta ja tuorejuustoseos uunivuoassa. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5