Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataattilohkot ja feta-jogurttidippi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kg
Bataattia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2 rkl
Rypsiöljyä
1/2 - 1 kpl
Tuore punainen chilipalko silputtuna

Feta-jogurttidippi

2 dl
Turkkilaista- tai kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
100 g
Fetajuustoa (salaattijuustoa)
2 rkl
Silputtua tuoretta timjamia tai (1 tl kuivattua)
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori bataatti ja leikkaa se melko kapeiksi lohkoiksi. Nosta bataattilohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Mausta bataattilohkot suolalla, sokerilla, chilillä ja öljyllä.Kypsennä bataattilohkot 225-asteisen uunin ylätasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, 25–30 minuuttia.Valmista juuresten kypsyessä dippi. Sekoita jogurtti ja haarukalla murennettu juusto. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.Tarjoa bataattilohkot dipin ja runsaan vihersalaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.