Bataattilohkot ja feta-jogurttidippi

14.2.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bataattilohkot ja feta-jogurttidippi

Ainekset

4 annosta
1 1 kg bataattia
2 1,5 tl suolaa
3 1 tl sokeria
4 2 rkl rypsiöljyä
5 0,5 - 1 tuore punainen chilipalko silputtuna
Feta-jogurttidippi
1 2 dl turkkilaista- tai kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
2 100 g fetajuustoa (salaattijuustoa)
3 2 rkl silputtua tuoretta timjamia tai (1 tl kuivattua)
4 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 187 g
Proteiinia 10 g 38 g
Rasvaa 14 g 57 g
Kuitua 8 g 30 g
Energiaa kJ 1 482 5926
Energiaa kcal 354 1416

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori bataatti ja leikkaa se melko kapeiksi lohkoiksi. Nosta bataattilohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai laakeaan uunivuokaan. Mausta bataattilohkot suolalla, sokerilla, chilillä ja öljyllä.Kypsennä bataattilohkot 225-asteisen uunin ylätasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, 25–30 minuuttia.Valmista juuresten kypsyessä dippi. Sekoita jogurtti ja haarukalla murennettu juusto. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.Tarjoa bataattilohkot dipin ja runsaan vihersalaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5