Bataattilaatikko

27.10.2007
15 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bataattilaatikko

Ainekset

6 annosta
1 1 kg bataatteja
2 1 sipuli
3 3 perunaa
4 1,5 rkl tuoretta inkivääriraastetta
5 1 kasvisliemikuutio
6 1 l vettä
7 3 keltuaista
8 2 dl kuohukermaa
9 2 rkl korppujauhoja
10 25 g voita tai margariinia
11 0,75 dl siirappia
12 1 tl suolaa
13 0,5 tl mustapippuria
Päälle:
1 0,5 dl korppujauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 311 g
Proteiinia 6 g 38 g
Rasvaa 18 g 109 g
Kuitua 6 g 35 g
Energiaa kJ 1 665 9989
Energiaa kcal 398 2387

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit, sipuli ja perunat. Kuori ja raasta inkivääri. Keitä kasvikset ja inkivääri kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi. Säästä keitinvedestä 1 dl, kaada loput pois. Soseuta kypsät kasvikset. Jäähdytä sose. Sekoita keltuaiset ja kerma keskenään, turvota korppujauhoja keltuais-kermaseoksessa muutama minuutti. Kaada seos kasvissoseen joukkoon. Sulata voi ja lisää massaan. Lisää myös siirappi, mausteet ja keitinliemi, sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele korppujauhoja pinnalle. Paista noin 1 1/2 tuntia uunin alatasolla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: bataatti laatikko peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5