Bataattikakku

15.11.2008
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bataattikakku

Ainekset

12 annosta
1 250 g bataattia
2 2,5 dl fariinisokeria
3 3 dl vehnäjauhoja
4 1 tl kanelia
5 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
6 2 keltuaista
7 0,75 dl rypsiöljyä
8 1 tl ruokasoodaa
9 1 tl vaniljasokeria
10 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
11 0,5 prk (200 ml) kookosmaitoa
12 2 valkuaista

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 402 g
Proteiinia 5 g 61 g
Rasvaa 14 g 167 g
Kuitua 2 g 20 g
Energiaa kJ 1 171 14052
Energiaa kcal 280 3359

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä bataatti pienessä määrässä vettä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta. Lisää puolet sokerista ja soseuta seos sauvasekoittimella. Siirrä kattila syrjään. Sekoita jauhot, jäljellä oleva sokeri, kaneli ja muskottipähkinä kulhossa. Tee seoksen keskelle syvennys ja kaada siihen keltuaiset, öljy, sooda ja vaniljasokeri. Lisää mantelit, kookosmaito ja bataattisose. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan, johon on ripoteltu kookoshiutaleita. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hieman, kumoa se alustalle ja anna sen jäähtyä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille