Bataattihummus

21.9.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bataattihummus

Bataattihummus sopii dippikastikkeeksi sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin. Esikeitetyt kikherneet helpottavat ja nopeuttavat valmistamista.

Ainekset

7 annosta
1 0,5 (300 g) bataattia
2 0,5 dl seesaminsiemeniä
3 1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
4 0,5 sitruunan mehu
5 1 pieni valkosipulinkynsi
6 1 tl juustokuminaa
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 0,5 dl oliiviöljyä
10 0,5 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 84 g
Proteiinia 4 g 28 g
Rasvaa 9 g 66 g
Kuitua 3 g 21 g
Energiaa kJ 625 4375
Energiaa kcal 149 1046

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Piknik, Brunssi
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Jauha monitoimikoneessa ensin siemenet. Valuta kikherneet ja lisää bataattien ja muiden ainesten kanssa koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.

 

Vinkki: Bataattihummus sopii leivillä ja nachoilla dippaukseen sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5