Bataatti-savujuustotornit

28.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bataatti-savujuustotornit

Ainekset

4 annosta
1 1 kg paksuja bataatteja
2 0,25 dl öljyä
3 0,5 tl suolaa
4 1 tl rosmariinia
5 20 kpl savu-sulatejuustoviipaleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 173 g
Proteiinia 13 g 53 g
Rasvaa 18 g 71 g
Kuitua 8 g 30 g
Energiaa kJ 1 618 6470
Energiaa kcal 386 1546

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa ne noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita keskenään öljy ja mausteet. Sivele bataattiviipaleet mausteöljyllä. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ota pelti ulos uunista ja kokoa tornit niin, että kolmen bataattiviipaleen väliin tulee kaksi juustoviipaletta. Nosta uunin lämpötilaa 225-asteeseen ja kypsennä torneja noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Tarjoa pihvien kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: bataatti sulatejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5