Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataatti-kvinoasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bataatti-kvinoasalaatissa on mukana kuivattuja karpaloita. Sitruunainen minttu-vinegretti viimeistelee kasvislisäkkeen.

Ainekset

2 dl
Kvinoaa
6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 kpl
(800 g) bataatti
2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita
50 g
Rucolasalaattia

Minttu-hunajavinegretti

2 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Kuivattua minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä siivilässä. Keitä kvinoa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.

Kuori ja kuutioi bataatti. Levitä bataattikuutiot leivinpaperoidulle pellille, pirskota päälle öljy ja pyörittele sekaisin. Paahda bataatteja 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Sekoita vinegretin ainekset. Nosta kulhoon bataatit, kvinoa, pilkotut karpalot ja rucolasalaatti. Sekoita joukkoon vinegretti.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

252

1055

13,0 g

2,0 g

27,5 g

6,0 g

3,8 g

4,3 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 dl Vettä,

50 g Rucolasalaattia,

1 tl Kuivattua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli