Bataatti-kvinoasalaatti

21.9.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bataatti-kvinoasalaatti

Bataatti-kvinoasalaatissa on mukana kuivattuja karpaloita. Sitruunainen minttu-vinegretti viimeistelee kasvislisäkkeen.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl kvinoaa
2 6 dl vettä
3 1 kasvisliemikuutio
4 1 (800 g) bataatti
5 2 rkl oliiviöljyä
6 0,5 dl kuivattuja karpaloita
7 50 g rucolasalaattia
Minttu-hunajavinegretti
1 2 rkl sitruunamehua
2 1 rkl oliiviöljyä
3 1 rkl hunajaa
4 1 tl kuivattua minttua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 218 g
Proteiinia 8 g 30 g
Rasvaa 13 g 52 g
Kuitua 9 g 37 g
Energiaa kJ 1 537 6147
Energiaa kcal 367 1469

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Brunssi, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä siivilässä. Keitä kvinoa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.

Kuori ja kuutioi bataatti. Levitä bataattikuutiot leivinpaperoidulle pellille, pirskota päälle öljy ja pyörittele sekaisin. Paahda bataatteja 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Sekoita vinegretin ainekset. Nosta kulhoon bataatit, kvinoa, pilkotut karpalot ja rucolasalaatti. Sekoita joukkoon vinegretti.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5