Basilika-tomaattipiiraat

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Basilika-tomaattipiiraat

Ainekset

4 annosta
1 4 kpl pakastelehtitaikinalevyä
2 4 - 6 kpl tomaattia
3 2 rkl öljyä
4 1 tl suolaa
5 rouhittua mustapippuria
6 200 g feta-oliivi-raejuustoa
7 2 kpl munaa
8 100 g juustoraastetta
9 1 dl suikaloitua tuoretta basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 77 g
Proteiinia 21 g 85 g
Rasvaa 34 g 136 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 952 7810
Energiaa kcal 467 1867

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi. Paista niitä pannulla keskilämmöllä noin 3-4 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat muuttuneet kauniin ruskeiksi.Ripottele tomaateille suolaa ja pippuria. Kauli taikinalevyt ohuemmiksi levyiksi ja painele ne voideltuihin uunivuokiin.Sekoita kulhossa raejuusto, munat ja juustoraaste sekaisin. Sekoita suikaloitu basilika seokseen. Levitä raejuustoseos taikinalevyjen päälle ja nostele pinnalle paistetut tomaattiviipaleet.Paista piiraita 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5