Basilika-hernesosekeitto

24.3.2011
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Basilika-hernesosekeitto

Ainekset

6 annosta
1 3 pussia pakasteherneitä (200 g)
2 2 sipulia
3 2 rkl oliiviöljyä
4 9 dl kanalientä
5 1 ruukku tuoretta basilikaa
6 1 prk smetanaa (120 g)
7 1 rkl sitruunamehua
8 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 32 g
Proteiinia 3 g 17 g
Rasvaa 14 g 86 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 670 4023
Energiaa kcal 160 961

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Anna kuullottua öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon herneet ja kuuma kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes herneet hieman pehmenevät mutta eivät menetä väriä. Lisää joukkoon basilikanlehdet, smetana ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto ja tarjoile heti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: herne
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5