Banaanisuklaakakku

19.1.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Banaanisuklaakakku

Ainekset

12 annosta
Kakkupohja:
1 200 g maidotonta margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl omenasosetta
4 3 dl vehnäjauhoja
5 1,5 dl perunajauhoja
6 3 rkl kaakaojauhetta
7 2 tl leivinjauhetta
8 1,5 dl kiehuvaa vettä
Lisäksi:
1 1 sitruunan mehu
2 3 banaania
3 1 prk (125 g) tummasuklaa-vanukasta
4 1 dl omenasosetta
5 2 dl omenamehua
6 1 dl hyytelösokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 556 g
Proteiinia 2 g 29 g
Rasvaa 14 g 168 g
Kuitua 2 g 24 g
Energiaa kJ 1 353 16236
Energiaa kcal 323 3881

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon sose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen veden kanssa sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Anna pohjan vetäytyä muutaman tunnin. Halkaise pohja kahteen osaan. Purista sitruunamehu kulhoon ja viipaloi joukkoon banaanit. Levitä kakkupohjien väliin puolet banaaniviipaleista. Valuta päälle suklaavanukas. Nosta toinen pohja päälle. Levitä kakun pinnalle omenasose. Levitä päälle loput banaaneista. Kuumenna kattilassa mehu ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta seos. Anna jäähtyä. Lusikoi hyytelöliemi banaanien päälle kiilteeksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5