Bagelit ja tonnikalatäyte

17.5.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bagelit ja tonnikalatäyte

Bageleiden eli vesirinkeleiden nimi viittaa niiden valmistustapaan. Rinkelit kiehautetaan nopeasti vedessä ennen paistamista. Täytteet tekevät rinkeleistä ruokaisia. Bageleita on helppo tehdä itsekin! Katso bageltaikinan ohje. Täytä jäähtyneet bagelit tonnikalatäytteellä.

Ainekset

8 kappaletta
Taikina
1 2,5 dl vettä
2 25 g (0,5 pkt) hiivaa
3 1 rkl sokeria
4 1 tl suolaa
5 7 dl vehnäjauhoja
6 3 rkl rypsiöljyä
Keittämiseen
1 2 l vettä
2 1 rkl siirappia
Pinnalle
1 seesamin- tai unikonsiemeniä
Täyte
1 75 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1 prk (185/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
3 2 tomaattia
4 0,25 kurkkua
5 2 keitettyä kananmunaa
6 jääsalaattia
7 0,5 dl mustia viipaloituja oliiveja
8 1,5 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 45 g 358 g
Proteiinia 13 g 106 g
Rasvaa 15 g 117 g
Kuitua 3 g 21 g
Energiaa kJ 1 534 12270
Energiaa kcal 367 2933

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: seesamin- tai unikonsiemeniä

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Lounas, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leivo ensin bagelit. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 8 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne.

 

Voitele halkaistut bagelit tuorejuustolla. Valuta tonnikala. Leikkaa tomaatit ja kurkku viipaleiksi. Kuori munat ja viipaloi leikkurilla.

Jaa bageleiden väliin salaattia, kurkkua, tomaattia ja munaa. Lisää päälle tonnikalaa ja viipaloituja oliiveja. Valuta täytteen päälle hieman öljyä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: bagel kananmuna tonnikala
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5