Bagelit ja munakastäyte

17.5.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bagelit ja munakastäyte

Bageleiden eli vesirinkeleiden nimi viittaa niiden valmistustapaan. Rinkelit kiehautetaan nopeasti vedessä ennen paistamista. Täytteet tekevät rinkeleistä ruokaisia. Bageleita on helppo tehdä itsekin! Katso bageltaikinan ohje. Täytä jäähtyneet bagelit pekonilla ja cheddarjuustomunakkaalla.

Ainekset

6 kappaletta
Taikina
1 2,5 dl vettä
2 25 g (0,5 pkt) hiivaa
3 1 rkl sokeria
4 1 tl suolaa
5 7 dl vehnäjauhoja
6 3 rkl rypsiöljyä
Keittämiseen
1 2 l vettä
2 1 rkl siirappia
Pinnalle
1 seesamin- tai unikonsiemeniä
Täyte
1 6 pekoniviipaletta
Cheddarjuustomunakkaat
1 3 kananmunaa
2 1 dl kermaa, maitoa tai vettä
3 ripaus suolaa
4 1 rkl öljyä
5 6 cheddarjuustoviipaletta
Lisäksi
1 6 bagelia
2 2 tomaattia
3 rucolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 58 g 345 g
Proteiinia 17 g 101 g
Rasvaa 24 g 142 g
Kuitua 3 g 19 g
Energiaa kJ 2 139 12832
Energiaa kcal 511 3067

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leivo ensin bagelit. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 8 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne.

 

Paahda pekonit pannulla rapeiksi. Valmista munakkaat. Sekoita munat, neste ja suola. Kuumenna loraus öljyä (ohukais)pannulla ja paista 6 pientä munakasta.

Ota pannu syrjään ja aseta kuumien munakkaiden päälle cheddarjuustoviipaleet. Viipaloi tomaatit. Nostele halkaistujen bageleiden sisään rucolaa ja tomaattiviipaleita. Nosta päälle lämpimät munakkaat ja pekoniviipaleet.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5