Bagelit ja katkaraputäyte

17.5.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bagelit ja katkaraputäyte

Bageleiden eli vesirinkeleiden nimi viittaa niiden valmistustapaan. Rinkelit kiehautetaan nopeasti vedessä ennen paistamista. Täytteet tekevät rinkeleistä ruokaisia. Bageleita on helppo tehdä itsekin! Katso bageltaikinan ohje. Täytä jäähtyneet bagelit katkaraputäytteellä.

Ainekset

8 annosta
Taikina
1 2,5 dl vettä
2 25 g (0,5 pkt) hiivaa
3 1 rkl sokeria
4 1 tl suolaa
5 7 dl vehnäjauhoja
6 3 rkl rypsiöljyä
Keittämiseen
1 2 l vettä
2 1 rkl siirappia
Pinnalle
1 seesamin- tai unikonsiemeniä
Täyte
1 180 g pakastekatkarapuja
2 1 rkl oliiviöljyä
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
5 1 avokado
6 2 rkl sitruunamehua
7 1 rkl hienonnettuja kapriksia
8 pala kurkkua
9 punasipuli

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 351 g
Proteiinia 10 g 77 g
Rasvaa 11 g 85 g
Kuitua 3 g 26 g
Energiaa kJ 1 305 10442
Energiaa kcal 312 2496

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: seesamin- tai unikonsiemeniä, hienonnettuja kapriksia

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Lounas, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leivo ensin bagelit. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja hieman jauhoja. Vatkaa seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.

Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se 8 palaan. Leivo paloista noin 20 cm:n pituiset tangot. Kiepauta tangot rinkeleiksi, yhdistä liitoskohdat tiukasti. Kohota peitettynä 15 minuuttia.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja mausta siirapilla. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 10 sekuntia, jotta hiivan toiminta ei lakkaa. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele heti pinnalle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. Halkaise jäähtyneet bagelit ja täytä ne.

 

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha syvälle lautaselle. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kaprikset. Survo ainekset haarukalla.

Viipaloi kurkku ja punasipuli ohuiksi renkaiksi. Nostele halkaistujen bageleiden sisään avokadoseosta, kurkkua ja punasipulia. Lisää päälle katkarapuja.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: bagel katkarapu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5