Babat

27.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Babat

Ainekset

10 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 7 dl vehnäjauhoja
5 3 rkl sokeria
6 3 munaa
7 100 g margariinia
8 1 dl rusinoita
Kuorrutusliemi
1 1,5 dl vettä
2 0,5 dl sokeria
3 1 - 2 rkl rommia tai sitruunanmehua
Kuorrute
1 1 dl tomusokeria
2 1 rkl sitruunanmehua

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 471 g
Proteiinia 8 g 80 g
Rasvaa 11 g 107 g
Kuitua 2 g 24 g
Energiaa kJ 1 336 13358
Energiaa kcal 319 3193

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mukaan suola, ruokalusikallinen sokeria ja 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi. Anna juuren kohota 15 minuuttia. Vatkaa loppu sokeri ja munat vaahdoksi ja sekoita taikinapohjaan. Alusta taikina lopuilla jauhoilla. Lisää pehmeä margariini ja rusinat. Voitele muffinivuoat margariinilla ja leikkaa niihin leivinpaperista korotetut reunat. Täytä vuoat puolilleen taikinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.Kypsennä pullat 200 asteessa uunin alatasossa noin 15 minuuttia. Valmista kostutusliemi kiehuttamalla sokeri ja vesi kattilassa. Mausta liemi rommilla tai sitruunanmehulla. Valele lämpimät babat sokeriliemellä. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute ja valuta jäähtyneiden babojen koristeeksi.

© SOK
Avainsanat: pulla rusina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5