Baba ganoush -munakoisotahna

27.4.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Baba ganoush

Lähi-idän ruoista tuttu munakoisotahna eli Baba ganoush sopii dippikastikkeeksi, levitteeksi ja ruokien lisukkeeksi. Tahnaan käytetään tahinia, joka valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä.

Ainekset

6 annosta
1 2 (noin 700 g) munakoisoa
2 1 iso valkosipulinkynsi
3 0,5 dl sitruunamehua
4 2 rkl tahini-tahnaa
5 1 rkl oliiviöljyä
6 0,5 tl sormisuolaa
7 2 rkl persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 23 g
Proteiinia 1 g 4 g
Rasvaa 2 g 15 g
Kuitua 3 g 18 g
Energiaa kJ 177 1061
Energiaa kcal 42 254

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tahini-tahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Piknik
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele munakoisot ja nosta kokonaisina uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää ja pinta on tummunut. Käännä munakoisot paahtamisen puolessa välissä.

Anna hieman jäähtyä ja kaavi sisukset siivilään lusikalla. Anna valua hetki. Siirrä tahna kulhoon ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä. Lisää sitruunamehu, tahini ja öljy, mausta suolalla.

Soseuta sauvasekoittimella niin, että seokseen jää hieman sattumia. Sekoita joukkoon osa persiljasta ja koristele lopulla. Pirskota pinnalle hieman öljyä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: munakoiso
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5