Äyriäisrisotto

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Äyriäisrisotto

Ainekset

2 annosta
1 2 dl risottoriisiä
2 1 pieni (salotti)sipuli
3 1 valkosipulin kynsi
4 1 rkl oliiviöljyä
5 1 rkl margariinia tai voita
6 5 dl kalalientä
7 2 dl kuivaa valkoviiniä
8 suolaa
9 mustapippuria
10 nokare voita
11 200 g katkarapuja ja simpukoita (pakaste tai säilyke) tai pakasteäyriäissekoitusta
12 parmesaanijuustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 69 g 138 g
Proteiinia 22 g 44 g
Rasvaa 14 g 29 g
Kuitua 2 g 3 g
Energiaa kJ 2 355 4710
Energiaa kcal 563 1126

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Sipulin kuullottaminen

1. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit.

Riisin kuumentaminen

2. Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi.

Riisin kysepntäminen

3. Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi.

Äyriäisten lisääminen

4. Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset.

Juustoraasteen lisääminen

5. Lisää parmesaanijuustoraaste.

Risoton kuumentaminen kiehuvaksi

6. Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: katkarapu risotto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5