Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Avokado-vaniljahummus

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
Avokado
1 kpl
(285 /170 g) esikeitettyjä kikherneitä
1/2 kpl
(100 g) vaniljatuorejuustoa
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
Jauhettua juustokuminaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha teholeikkuriin. Huuhtele kikherneet ja valuta. Siirrä tuorejuuston, sitruunamehun ja mausteiden kanssa teholeikkuriin. Aja tasaiseksi soseeksi.

Hummus sopii mm. levitteeksi, dippikastikkeeksi, voileipäkakun täytteeksi tai vaikkapa grillatun lihan seuraan.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

47

197

3,8 g

0,8 g

1,3 g

0,2 g

1,5 g

1,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Sitruunamehua,

0,5 tl Suolaa,

Jauhettua juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli