Avokado-retiisisalaatti

26.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Avokado-retiisisalaatti

Ensin tehdään kulhossa kesäisen salaatin kastike. Itse salaatti lisätään kastikkeeseen vasta hetki ennen herkuttelua.

Ainekset

7 annosta
1 2 avokadoa
2 1 lime
3 1 nippu retiisejä
4 pala vesimelonia
5 1 kurkku
6 200 g friseesalaattia
7 2 kevätsipulinvartta
8 1 chili
9 2 rkl oliiviöljyä
10 1 tl sormisuolaa
11 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 27 g
Proteiinia 2 g 15 g
Rasvaa 11 g 75 g
Kuitua 4 g 26 g
Energiaa kJ 503 3522
Energiaa kcal 120 842

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise avokadot ja poista kivet. Ota yksi avokadonpuolikas erilleen. Viipaloi loput. Purista ½ limen mehu viipaleille. Irrota retiisit naateista. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Ota parhaat naatit siivilään. Huuhtele ja kuivaa ne hyvin. Silppua naatit. Paloittele meloni ja kurkku. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Silppua kevätsipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi chili.

Lusikoi avokadonpuolikas isoon kulhoon. Murskaa haarukalla. Purista ½ limen mehu joukkoon. Lisää retiisin naattisilppu, puolet chilistä, öljy, suola ja mustapippuri. Sekoita. Lisää salaatti ja kasvikset. Sekoita kevyesti nostellen ja ripauta pinnalle hieman mustapippuria ja chiliviipaleita. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5