Avokado-punajuurihummusleivät

27.12.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Avokado-punajuurihummusleivät

Avokadoleipään saa makua ja mehevyyttä mausteisesta punajuurihummuksesta.

Ainekset

4 annosta
1 4 ruisleipäviipaletta
2 2 avokadoa
3 0,5 limetin mehu
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 1 dl rucolaa
Punajuurihummus
1 2 (250 g) keitettyä punajuurta
2 1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
3 2 rkl tahinia eli seesamtahnaa
4 0,5 limetin mehu
5 1 tl juustokuminaa
6 0,5 tl suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 2 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 104 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 20 g 79 g
Kuitua 11 g 43 g
Energiaa kJ 1 331 5323
Energiaa kcal 318 1272

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tahinia eli seesamtahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi, Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista punajuurihummus. Kuori punajuuret ja paloittele teholeikkuriin. Lisää joukkoon kikherneet liemineen. Lisää loput ainekset ja aja tasaiseksi.

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja sekoita kulhossa limetinmehun ja mausteiden kanssa.

Levitä punajuurihummusta leiville ja lisää päälle avokadoa sekä salaatinlehtiä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5