Aurinkoinen mansikkatorttu

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aurinkoinen mansikkatorttu

Ainekset

10 palaa
Pohja
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 3 rkl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 2 rkl kaakaojauhetta
Kostutukseen
1 1 dl appelsiinimehua
Päälle
1 1 appelsiinin raastettu kuori
2 2 dl maitorahkaa
3 2 dl kuohukermaa
4 1 dl sokeria
5 1 - 1,5 l mansikoita
Koristeluun
1 Mintun tai sitruunamelissan lehtiä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 347 g
Proteiinia 6 g 63 g
Rasvaa 10 g 98 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 1 073 10733
Energiaa kcal 256 2565

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan .Paista 200 asteessa noin ½ tuntia, kunnes taikina on kypsää. Kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään.Kostuta jäähtynyt pohja appelsiininmehulla. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen rahka, appelsiininkuori ja sokeri. Kumoa täyte pohjan päälle.Huuhdo, perkaa ja puolita mansikat ja aseta ne kerma-rahkaseoksen päälle. Tarjoa välipalana tai kahvin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5