Aurinkoinen aprikoositorttu

28.3.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aurinkoinen aprikoositorttu

Ainekset

1 200 g digestive- tai kaurakeksejä
2 75 g margariinia
Täyte:
1 8 liivatelehteä
2 200 g maustamatonta tai sitruunalla maustettua tuorejuustoa
3 250 g maitorahkaa
4 1 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 3 rkl sitruunamehua
7 2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
1 2 prk (à 425 g) säilykeaprikooseja
2 2 dl vettä
3 1 dl hyytelösokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 396 g
Proteiinia 80 g
Rasvaa 198 g
Kuitua 23 g
Energiaa kJ 15520
Energiaa kcal 3709

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 23 cm) pohja leivinpaperilla. Murenna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella tai perunasurvimella painellen. Sulata rasva ja sekoita muruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Mausta sokerilla, sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Kiehauta noin 1/2 dl säilykehedelmien lientä ja liuota siihen puristetut liivatteet. Vaahdota kerma. Sekoita haalea liivateliemi täytteeseen. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen. Lusikoi seos murupohjan päälle ja tasoita pinta. Pane vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Asettele aprikoosit hyytyneen tortun pinnalle. Mittaa kattilaanvesi ja kuumenna. Sekoita kiehuvaanveteen sokeri, anna kiehahtaa ja nosta sitten sivuun. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada vuokaan aprikoosien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Irrota vuoan reuna varovasti veitsellä auttaen. Siirrä kakku tarjottimelle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5