Aromikas makkarakeitto

27.1.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aromikas makkarakeitto

Ainekset

4 annosta
1 2 sipulia
2 2 rkl öljyä
3 2 valkosipulin kynttä
4 2 tl paprikajauhetta
5 3 rkl tomaattipyreetä
6 300 g ruokamakkaraa
7 2 porkkanaa
8 6 keskikokoista perunaa
9 1 l vettä
10 2 lihaliemikuutiota
11 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 99 g
Proteiinia 10 g 42 g
Rasvaa 22 g 87 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 416 5663
Energiaa kcal 338 1354

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi. Paahda sipuleita öljyssä teflonpohjaisessa kattilassa, kunnes ne muuttuvat kauniin kullanruskeiksi. Sekoita joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja tomaattipyree. Kuori perunat ja porkkanat ja viipaloi ne. Lisää kattilaan juurekset, vesi ja liemikuutiot. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Kuori ja kuutioi makkara. Lisääpalat kattilaan jakiehauta.Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: makkara makkarakeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5