Arki-illan jauheliharisotto

25.4.2008
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arki-illan jauheliharisotto

Oikaise arkena. Tähän risottoon tarvitset vain jauhelihaa, valmiin pakastevihannes-riisisekoituksen ja mausteet. Tarjoa risoton kanssa juustoraastetta.

Ainekset

4 annosta
1 300 g jauhelihaa
2 1 pieni sipuli
3 2 pussia (à 300 g) pakastevihannes-riisisekoitusta
4 1 rkl paprikajauhetta
5 2 tl mietoa chilijauhetta
6 3 dl lihalientä
7 suolaa
8 mustapippuria
9 10 vihreää oliivia tai hillosipulia
10 hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
1 juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 129 g
Proteiinia 23 g 91 g
Rasvaa 7 g 28 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 192 4769
Energiaa kcal 285 1140

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha padassa tai paistokasarissa. Lisää sipuli ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää vihannes-riisisekoitus, paprika ja chili sekä lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää kypsään ruokaan halkaistut oliivit tai hillosipulit sekä persiljasilppu. Tarjoa lisänä voimakasta juustoraastetta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jauheliha risotto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5