Arjen makkarakeitto

13.1.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arjen makkarakeitto

Ainekset

4 annosta
1 500 g lenkkimakkaraa
2 2 porkkanaa
3 250 g lanttua
4 100 g juuriselleriä
5 50 g purjoa
6 1 l vettä
7 1 tl suolaa
8 1 laakerinlehti
9 5 maustepippuria
10 1 - 2 tl meiramia
11 ripaus rouhittua mustapippuria
12 0,5 kiinankaalia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 72 g
Proteiinia 15 g 61 g
Rasvaa 23 g 92 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 417 5669
Energiaa kcal 339 1355

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi makkara. Kuori ja pilko porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Ruskista kattilanpohjalla makkarapalat. Siirrä syrjään odottamaan.

Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta. Lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua noin 7 minuuttia. Poista kiinankaalista kanta. Suikaloi kiinankaali. Lisää makkarat ja kiinankaali keiton joukkoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5